Ranska voitti Luxemburgin EM lämmittelyottelussa

Ranska jatkoi valmistautumistaan Euro 2024 -kisoihin voittamalla Luxemburgin mukavasti 3-0 Metzissä. Mbappe pelasi pelissä hyvin auttaen Kolo Mouania ja Klausia tekemään kummankin maalin, ja hän teki myös maalin pelin viimeisellä hetkellä. Stage Saint-Symphorien aloitti ensimmäisen kansainvälisen ottelunsa kahdeksaan vuoteen, ja Ranskan joukkue pääsi nopeasti osavaltioon ja hallitsi pelin rytmiä.

Ottelun aikana Griezmann osui tolppaan 12. minuutilla, kun taas Luxemburgin maalivahti Maurice teki useita torjuntoja auttaakseen joukkueensa kriisin yli. Mutta ennen ensimmäisen puoliajan loppua Mbappe avusti Kolo Mouanin pääpalloon, joka ratkaisi ottelun. Toisella puoliajalla Mbappe avusti jälleen Klausin, jonka kaukolaukaus lisäsi johdon 2-0:aan, ja vaikka Luxemburgilla oli muutama tilaisuus vastahyökkäykseen, ranskalaisvahti Meignan torjui ne kaikki, ja Mbappen viimeistelemä maali sinetöi Ranskan voiton.

Mbappe oli ottelun mies kahdella syöttöpisteellä ja maalilla, mikä vahvisti hänen paikkaansa maajoukkueen ytimessä entisestään. Halvat Ranska lasten jalkapallopaidat kohtaa sunnuntaina Islannin ottelussa, joka on sen viimeinen mahdollisuus lämmitellä ennen Euro 2024:n lohkovaiheen alkua.

Halvat Ranska lasten jalkapallopaidat

Halvat Pelipaidat

Ranska osoitti koko ottelun ajan ylivoimaista hallintaa, sillä se viimeisteli 21 laukausta, joista seitsemän osui maaliin, ja hallussapito oli peräti 62 prosenttia. Samaan aikaan Luxemburg oli passiivisempi, sillä se laukoi vain kolme kertaa ja laukoi yhden kerran maalia kohti, ja sen hallussapitoprosentti oli 38 prosenttia.

Pallonsyötössä Ranska suoriutui yhtä hyvin, sillä se suoritti 644 syöttöä, joiden onnistumisprosentti oli vaikuttava 93 prosenttia. Luxemburgin syöttöluvut olivat hieman vähemmän vaikuttavia, 400 syöttöä ja 84 prosentin onnistumisprosentti. Ottelu osoitti paitsi Ranskan joukkueen tulivoiman hyökkäyspäässä, myös sen tehokkuuden hallussapidossa ja syötöissä.

Voitto oli täydellinen ponnahduslauta Ranskan valmistautumiselle EM-kisoihin. Mukautettu Mbappe Jalkapallo pelipaidat ollessa huippukunnossa ja joukkueen taktisen tietoisuuden ollessa selkeä, Ranska pelasi täydelliseen aikaan ja on valmis haastamaan vakavasti Euro 2024 -tittelistä.